Det är meningen att man ska misslyckas ibland.


Idag kände jag för att ha en liten fotostund och i affären såg jag den här lekfulla behållaren med såpbubblor- och slog till. Hon i kassan kollade väldigt konstigt på mig, haha. 
Expedit: - Är de.. hm.. till dig..?
Jag: - Ja. 
Expediten kollar konstigt på mig ett tag, och säger sedan: 
- Jaha.. emh..varsågod.
Alltså jag hade ju kunnat använda mig av diskmedel haha men bäst att göra det på redigt vis ju ;) 
Trots att de flesta bilderna blev en katastrof haha så har det hälpt mig till nästa gång jag ska fota samma sak, vilket jag hoppas blir snart ^^ 
Någon som har tips på vilka inställningar på kameran man ska använda då man fotar bubblor?:) 

Black & White


Midsommar i bilder, del 2


Sista delen av mina bilder från midsommar. 
Många bilder på den gamla hunden Wilma, men hon är ju så fruuktansvärt gullig♥
Såklart blev det jordgubbar också som efterrätt, mums..! 

Cartoons

Fick lite inspiration till att rita när dagen började bli till kväll. Tänkte att det hade varit roligt att rita tecknade figurer till skillnad från vad jag brukar rita. 
Började rita på apan och blev förvånad när resultatet gjorde mig nöjd(faktiskt). Bestämde mig för att rita en till figur, blev då hunden. Och sedan fortsatte det med musen och björnen haha ;) (Ritade av en bild från internet på fri hand.) 
Om jag ska vara helt ärlig blev jag ganska nöjd. Dock är det lite irriterande att ingen tror på att jag ritat de haha.
"Har du kalkat?!"
"Nej."
"Men det är inte du som har ritat de väl?" 
"Haha.. Jo."
 Haha.
Älskar att rita tecknade serie-figurer från och med idag. Linjerna är så runda och så enkla att arbeta med, älskar det! Kan ni se vad de föreställer?;)

Tänkte att det behövdes lite andra inlägg mellan bildinlägg med värsta 7-9 bilderna i varje och frågestunden. Hoppas det uppskattas att jag går ut från boxen och varierar inläggen. 
(Märkte att det kommit skit på kameran, ska fixa det till nästa gång jag fotograferar.) 

Frågestund om webbdesign!

Min bror, som läser webbdesign och är väldigt insatt i det, har erbjudit sig att svara på frågor angående webbdesign för bloggar. Därför ber jag er nu att ställa några frågor som ni vill ha svar på och som ni kanske undrat över ett tag, och förhoppningsvis kan han svara på de :) 

Förslag på vad man kan ställa för slags frågor, tex: 
- Hur ändrar man i stilmallskoden för olika områden? 
- Hur lägger man till saker i HTML-koden/mallkoden? 
- Hur lägger man till script och effekter? 
- osv.  
 
Frågestunden kan börja! 

The moon last night


Bild från Twitter 

Man har kunnat läsa i media(nätet och tidningar) om att månen igår kväll/natt skulle vara större än vanligt. Jag blev nyfiken och bestämde mig för att kolla om det verkligen stämde. Och jo, en liten förändrning på storleken märkte jag. Inte jätte, men lite i alla fall. Bad att få låna brors kamera + objektiv igen och resultatet av hans och mina bilder ser ni undertill: ↓↓↓

Kamera: Canon EOS 500 D, Objektiv: Tamron 70-300mm, Motiv: Månen 

Andra gången jag fotar månen, och är fortfarande lika facinerad. Älskar känslan av mystik som sprider sig från bild till bild. Nöjd över mina och broderns verk ☺ Har fler bilder på lager om någon är intresserad- säg bara till! 

En kvällspromenad


Kamera: Canon EOS 500 D                              
Objektiv: Tamron 70-300mm

Var nu ikväll ute och gick två rundor- en vid tre på eftermiddagen och en nu vid sju på kvällen. Passade på att låna min brors kamera + teleobjektiv under den sistnämnda promenaden och testade mig fram med olika vinklar, ljusstyrkor och motiv under hela promenaden. Var mysigt att gå i skogen och lyssna på bäcken och fåglarna och se allt det härliga ljuset. Som ni ser på bilderna stötte vi på ett och annat djur under promenaden :) 
Älskar verkligen objektivet, det var så enkelt att handskas med och så enklet och bra att fotografera med, funderar nu på att skaffa ett till min egna kamera då jag tar mycket foton och tror jag kommer ha bra användning av det i framtiden..! 
Kanske kommer det fler bilder från promenaden senare, vi får se ^^ 
Ni får gärna komma med kommentarer om vad ni tycker om min första gång med teleobjektivet ute i naturen..! Lyckat vs förfärligt, fint vs förskräckligt. Positiv och negativ kritik- all kritik i bra!

Midsommar i bilder, del 1


Lite bilder från midsommarafton. 
Vid lunchtid åkte vi till Sofiero(tradition) och fikade med tårta och saft, gick sedan ner i den lilla parken. Gjorde inte så mycket där mer än att ta foton haha. Mer bilder kommer senare! 

Midsommarafton

Lite olika bilder från förra årets midsommartider. 
Jag hade precis fått min kamera(den jag har idag) så jag,moster och bror gav oss iväg till en park för att ta några foton(detta var då efter själva midsommarafton), och det var faktiskt jätteroligt! 
I år ska vi till samma "lilla" park(tradition) och ha picknick. Sedan blire antagligen midsommarmat och annat skoj. Supermysigt♥ Ska försöka ta så många foton som jag bara kan, men jag kan inte lova något ;) 
Önskar er alla en riktigt härlig midsommar!♥

Music is my life. The lyrics is my history.


Bild från underbara Skåne, tagen för några månader sedan. 

Idag är vädret verkligen jättetråkigt. Regn regn och ännu mer regn. 
Får bli att stanna inomhus och se på film, skriva, läsa och lyssna på bra musik. 
Har hittat jättebra låtar den senaste tiden. Det är bra, då kan man utöka sin Spotify lista ;) 
Hoppas ni får en fin dag trots att det regnar på flera håll i landet idag♥

Man får aldrig nog av bilder som är tagna på andra ställen än det man är på i stunden


Saken är den att man aldrig får nog av bilder som är tagna på andra, mysigare, härligare ställen än det man är på i stunden, vilket är väldigt synd, för i efterhand inser man att man inte njutit så mycket så man borde ha gjort. (Ännu en underbar bild från Rhodos ovan)

Dagen idag spenderas mestadels på Köpcentrat, där det inskaffades en ny bok och några smycken. Har velat läsa boken ett tag nu, så det känns jätteskönt att ha den i bokhyllan nu :) 
När jag kom hem hände det inte så mycket, såg vidare på PLL hehe(snart kommer det stora avslöjandet..!) och njöt av dagen. Det är fortfarande sol så ska nog gå ut ett tag till med tanke på att det ska regna i minst tre dagar framöver. Gäller att passa på! 

Water pictures from Rhodes


Lite bilder från Anthony Queen Bay på Rhodos. Så himla klart och vackert vatten. 
Kom och tänka på Rhodos då jag badade i en pool för första gången sedan Rhodos ;) 
Var hos finaste Sanna med Ida och badade i hennes supergoa pool, jättemysigt. Älskar såna fina dagar då man umgås med sina fina vänner och bara ärTack för en fin dag tjejer..! 
För övrigt kom jag på att jag bara visat en uppsättning från Rhodos, kommer fler bilder därifrån, ska bara skaffa mig tid till det! :) Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, remember?:) 

Cozy days.


Regnet bara öser ner utanför fönstret. Samtidigt som det är ganska mysigt blir man lite rastlös då man vill ge sig ut och träna och ha fotodagar utomhus. Men nu har man i alla fall tid och lust till att göra saker inomhus som se på serier och massa filmer. Ganska mysigt ändå :) 
Have a nice day my sweeties♥

My favorite place.


Har hittat en jättefin och mysig läsar-och skrivarhörna i trädgården. Precis utanför dörren till mitt gamla sovrum, så det känns lite som en altan. Perfekt ställe att sitta på då det är alldeles tyst och lugnt och man kan koncentrera sig till fullo, vilket jag föredrar till 100%. Satt där en gång förra veckan och lyssnade på musik och skrev lite, kändes jätteskönt och mysigt :) Det är alltid lika roligt när man hittar ställen man inte sett eller uppmärksammat förut ^^ 

Ny design på bloggen!

Kände att bloggen behövdes uppdateras lite ;) 
Därför har det nu- äntligen- kommit upp en alldeles ny och fräsh header och desgin på bloggen! 
Hoppas ni tycker om den, kommentera gärna era åsikter angående det nya! :) 
Om ni inte kan se den, tryck F5! :)

Sleepover with a best friend


Sov ute i tält natten till idag.
Blev två trevliga dagar med larvande, kortspelande och spexande med tält.
På kvällen började det smått att regna och någongång under natten började det att ösa ner, men det stördes inte vi av ;) Låg och lyssnade på smattrandet mot tältets tak. Någon gång vid halv tre inatt väcktes jag av några tjejer på skolan(som för övrigt ligger tvärs över gatan)skrika och en tjej ropade på en annan: Hallå vi måste hem, klockan är halv tre! ,man hör ju typ allt när man sover i tält haha ;) 
Har i vilket fall som helst haft det supermysigt, och trots regnet blev det två mysiga och roliga dagar tillsammans med bästaste vännen ♥(Kommer nog fler bilder senare då det togs gaaanska många haha)

I carry your heart with me♥

 

Sommarlov!


Bild 1- Klänningen,bild 2- Dagens sycken, bild 3- Skorna jag skulle haft på mig men som gav mig skoskav så jag skippade dom, bild 4- Detalj på klänningen, bild 5- Ännu en detalj på klänningen, bild 6- Mina solglasögon som hängt med hela dagen, bild 7- Mitt Thomas Sabo armband som suttit runt handleden hela dagen.

Klänning- Ajlajk, Armband- Thomas Sabo, Ringar- Pandora, Solglasögon- Sicilien, skor- Fred Perry 
(Och svar nej, jag har inte alltid såna här kläder och smycken, men när man är fin ska man vara fin tycker jag!)

Lite blandade bilder från min klädsel idag, skolavslutningen! 
Äntligen äntligen är det sommarlov..! Firades med en glass på världens bästa glasställe♥
Skulle tränat idag men skippade det. Känner ändå att 16 000 steg duger för idag hehe(fastän det inte alls gör det). Hoppas ni andra också går på lov snart om ni inte redan gjort det, ha en finfin start på lovet, kramisar♥

Flowers in the garden


Lite olika blommor från trädgården som hör till sommaren♥

Målet avklarat √

Började veckan med att gå 23 000 steg, nästa dag runt 20 000. Sedan tänkte jag att det skulle vara kul om man kunde gå runt 20 000 steg varje dag hela veckan. Och idag klarade jag av det målet, gick en lång runda på ca: 2-2.5h med Linnea. Så nu kan jag pricka av det här "målet"- äntligen! För övrigt blev det 106,65km på hela veckan, wow alltså..! Hoppas på att nästa vecka ska gå lika bra! :) 
(Inget vanligt att det blir sådana här inlägg, kanske sista gången, men var så nöjd så var tvungen att berätta för er haha!) 

På stranden är livet enkelt


Några bilder från den gångna helgen. 
Har hunnit vara med bästis, gå väldigt mycket, träna en del och det viktigaste av allt: skrivit som bara den. 
Efter de possitiva kommentarerna från författarna har jag fått upp nya ögon för skrivandet, och bokstäverna bara glider fram på papperna haha. Inte ofta detta händer så ska verkligen ta vara på det. 
Skrev tio sidor igår, ska skriva några idag också(skrev sex sidor imorse). Har 10-30 sidor att skriva in i datorn innan solen går ner. Gäller att vara snabb och produktiv ;) 
Satte mig utomhus med musik idag och bara skrev. Har hittat en ny skrivhörna, sjukt mysig. Skulle kunna sitta där i flera timmar♥
Ja det flyter väl på ganska bra nu antar jag, känns som sommarlovet är igång nu, älskar det(dock är det inte förrän på tisdag det börjar). 
Hoppas er helg också varit bra, kramis♥

Leave the world behind you


Lite oredigerade bilder från förra helgen. 

Never give up, let the dream come true♥


Fick min present av min bästis igår. Finner inga ord. Vet inte vart jag ska ta vägen. 
Hon har skickat in de första sidorna ur min "bok/berättelse" till två stora författare som har korrekturläst och gett kritik och herregud vart ska jag ta vägen?! 
Min dröm är att, någon dag, bli författare, och enligt en av de här författarna har jag kanske det som krävs, och detta är sjuukt stort för mig. Båda författarna är förebilder för mig och jag älskar sättet de skriver på :D♥
Höll nästan på att brista ut i glädjetårar då jag fick reda på vad hon gjort för mig, min fina fina älskade vän♥
Detta är t.o.m Bättre än att få en dator! (även om jag behöver en ny dator just nu för att kunna skriva) 
Åh läser breven från de om och om igen, försöker fatta vad som händer. 

En gång sade en mycket snäll läsare till mig "Sluta aldrig aldrig kämpa!♥". Med orden i baktanke och som ett ringande ordspråk i öronen kämpar jag på som bara den för att nå min dröm. Och även om detta inte låter som något stort för er andra, så är detta ett väldigt stort steg på vägen för mig, och jag hoppas fortfarande att jag har vad som krävs för att bli en författare. Never give up- let the dream come true. 

Studentfirande

Igår var jag och firade en nybliven student vilket var lika roligt som vanligt(+ lite roligare) :) 
Efter att ha varit i stan och fotograferat ståhejet och alla knökfulla flak bar det av hem till studenten och där bjöds det på god mat och trevligt sällskap :) Blev en mysig kväll igår då det inte blev alltför sent. Glömde dock kameran hemma haha, men lite bilder från stan har jag iaf! ;) Look and enjoy! 

Lite blandade bilder från igår. Älskar bild 7 och 8, pga att alla ser så himla glada och lyckliga ut! (och bild sju är ju helt underbar, kolla bara lakanet på sidan haha!) Om 4 år är det min tur! :D ♥
(Sista bilden kan ju kännas lite konstig i sammanhanget, men jag tycker ändå att champange och dricka hör till studenten då det ligger flaskor exakt överallt efter att studenterna har röjt igenom staden.)

En sommardryck.


Favoritsommardrycken just nu är utan tvekan fläder(bloms)drycken med smak av raberber från Kiviks(?). I helgen var det den drycken som gick åt mest. De vuxna hade den till drinken och vi lite yngre hade det som en sommardrink med endast isbitar som tillsats/tillbehör ;) Ett hett tips till den törstiga typen i sommar, tycker verkligen ni ska testa den! :)

Good friends are hard to find, difficult to leave and impossible to forget♥


Min helg har varit heelt underbar, bästa helgen någonsin! No kidding. På torsdagen fyllde jag ju år och då träffade jag bästaste bästisen, på fredagen efter skolan åkte jag ut till stugis med Sanna och på kvällen kom Felicia och Johanna och tillsammans kollade vi på skräckfilm(första bilden), käkade pizza och godis, var ute och gick i regn och åska och hade det supermysigt! Tyvärr kunde inte Johanna och Felicia stanna kvar och sova över så de åkte hem sent på kvällen. Men Sanna stannade kvar och vi var uppe till sent efter 12 slaget. Nästa dag blev det frukost utomhus i solen och sedan på dagen var vi ute och fotograferade och käkade glass och solade. När Sanna tagit bussen hem kom Ebba och hennes familj över och även då blev det überroligt! Mycket skratt och mycket randomness haha. 
Anledningen till att det inte är så många foton från helgen(särskilt inte fredag kväll och lördag dag)är för att de flesta av fotona finns på Sannas kamera. Några andra coola bilder finns på Ebbas kamera från igårkväll så ska försöka få tag på de sedan också ;) 

Hoppas er helg också varit händelserik! ♥

Tack till er som gjorde min helg till något alldeles extra- ni vet vilka ni är♥ Har 1500 bilder från helgen så säg bara till om det är några ni vill ha..! :) Till Idis: Det kommer fler tillfällen, hoppas du blir frisk snart!
Puss och kramis, Emme♥