Sunday Challenge: This Weekend

Sunday Challenge är en utmaning där jag och Ebba varje söndag drar ett slumpmässigt tema som vi sedan ska tolka med hjälp av en bild vi själva tagit. Pågår i 6-12 månader. 

Vecka 13: 
Helgerna är stunderna då man får tid till det roliga och kan lägga allt bakom sig som heter skola och läxor. 
Helgen är det bästa på hela veckan, tycker jag. 
Därför tycker jag också att taggen till den här söndagen var så sjukt bra! (Bra Ebba!♥) 

Just den här helgen har varit annorlunda (å andra sidan: vilken helg är den andre lik?). 
Lördagen tillbringades med Calle, Sebbe, Jojje och Sosso. Sov sedan över med Jojje och Sosso, riktigt mysigt! ^^ 
På bilden ovan ser ni oss tre, en bild som är tagen imorse, när vi halvsov i soffan haha♥ 
Helgen är den tid som för oss närmare varandra, får oss att inse hur mycket ledighet och vänner betyder♥ 

På löpande band


Andra dagen på gymmet, och jo, det börjar kännas i hela kroppen nu haha. 
Just nu går både kosten och träningen på löpande band (haha visst är jag rolig;)), något som känns gryymt bra! Imorgon kör jag sista träningsdagen på gymmet för den här veckan, för sedan kommer inte tiden räcka till- tyvärr. Vad händer hos er den här veckan då? ^^ 

Någon gång måste vara den första!


Började träna på gymmet idag! :D 
Dock börjar jag träna officiellt imorgon, då jag skaffar gymkort, men jag är igång iaf! 
Känns grymt bra! Dessutom går jag med mina härliga kompisar som kan det mesta så om jag gör fel kan jag få hjälp, dessutom är det roligare att träna flera stycken! 
Cyklade dessutom 8km utöver gymmet (hem och tillbaka) så känns grymt! 
Ska förmodligen iväg imorgon och gymma också, då lite hårdare och intensivare. Yeaah! 

Helgen i helhet

 

OjojOJ vilken helg! 

I fredags kom Zozzo över och vi sprang en runda. Efteråt gick vi inom Coop och handlade Yoghurt och en isglass (!!), supergott! Senare på kvällen hände inte så värst mycket, tog det bara lugnt. 
I lördags tog jag bussen ut till Zozzo och vi bakade världens godaste kladdka (vi gjorde 2 men smakade bara på den ena, men gissar att båda var lika goda!). Muums♥ 
Tog sedan en promenad hemåt på några kilometer och sedan kom Ebba och hennes fina familj hem till oss på kvällen, ack så mys!♥ Blev en fotokväll samt en filmkväll, såå mysigt! 
Igår, söndag, åkte jag ut till stugis och träffade finaste Ina! Vi hade en pluggdag tsm (även om vi snackade mer än vi pluggade hehe) och sedan gav vi oss ut på en promenad vid havet och fotade lite. 
Mamma köpte även fika till vårt plugg, stort plus! Har haft en jättemysig helg, tack alla fina som gjorde denna helgen till något jättefint!♥ 

Sunday Challenge: Citat

Sunday Challenge är en utmaning där jag och Ebba varje söndag drar ett slumpmässigt tema som vi sedan ska tolka med hjälp av en bild vi själva tagit. Pågår i 6-12 månader. 

Vecka 12: 
Har jag någonsin berättat för er hur mycket jag älskar citat? 
Samlar på alla olika sorters citat; citat från böcker, citat från filmer, citat från kompisar och citat som jag bara snappar upp i vardagen, som etsar sig fast i huvudet och som vägrar släppa taget om mig. 
Ett sådant citat är följande; 
“Don't cry because it's over, smile because it happened.” 
I många fall mår man skit för att man haft något fint tillsammans med någon, något som sedan försvunnit pang bom. Man gråter, skriker och frågar sig varför varför varför
Istället för att göra detta syftar Citates skapare, Dr. Seuss, att man ska le för att det hände, något jag tycker är riktigt bra! Det skapar en helt ny tillvaro som gör folk mycket gladare (gäller i alla fall mig). 
Bilden ovan har väl inget direkt att göra med citatet, förutom att jag är väldigt glad på bilden. Det är kräftskiva och jag hade så sjukt roligt med min fina vän. Ett brett leende som sträcker sig från mungiporna upp till ögonen. 
Att le är lite som livets godis. 
Sött, vackert och behövligt. 

Bakdag med bästis♥


Hemma efter en mysig bakdag med bästis♥ 
Blev HP-kladdkakor, omnomnom♥ 
Ikväll kommer finaste Ebba över med sin familj, ska bli jättekul och sedan var det ett tag sedan vi sågs också♥ 
Förlåt för dålig uppdatering btw, har inte orkat blogga men ska försöka komma igång igen nu. 
Ni får ha det så bra, love ya♥

Let me love you

Kamera: Canon EOS 1100 D 

Sunday Challenge: Summer 2014

Sunday Challenge är en utmaning där jag och Ebba varje söndag drar ett slumpmässigt tema som vi sedan ska tolka med hjälp av en bild vi själva tagit. Pågår i 6-12 månader. 

Vecka 11: 
Kanske blir det mitt livs största resa. Kanske blir det just de där 21 dagarna i mitt liv som ändrar allt. Kanske är det de 21 viktigaste dagarna i mitt liv? 
Jag har ingen aning, men jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir en grym resa. 
Vad snackar hon om, undrar ni säkert. 
Språkresan till Brighton såklart! 
I Juli avgår flyget till England. Om jag är nervös? Neejdå. (haha jo ofc!) Jag och tre av mina bästa vänner kommer tillbringa 21 dar tillsammans i en främmande stad och i framförallt ett främmande land. 
Tänker varje dag på detta, kan inte fatta det.. Sommaren 2014 kommer bli en annorlunda och- förhoppningsvis- en gryym sommar! Summer 2014 here I come! ♥

Läget just nu

Invigde årets första tur med cabben, år årets första glass och träffade massa med vänner♥ 
Lite av vad som hände denna veckan. Imorgon börjar NP:na dra igång och det är plötsligt slut på allt det roliga. Dessutom har vi två feta projekt i både spanska och engelska igång vid sidan av de. Suck
Annars rullar väl allt på. Träffade Zozzo i fredags och vi sprang en skön runda i skogen, ack så härligt! 
Sedan igår, lördag, träffades vi igen och gick på Köpcentrat en runda. Så himla mys!♥ 
Gick även en runda med Linnea på eftermiddagen samt en runda med bror på kvällen. Hurtig eller vad?! Haha, hur som helst, var en väldigt fin helg och vecka med för den delen. 
Ska förbereda Sunday Challenge och sedan blir det Farmen. Gokväll alla fina där ute♥

Det bästa plugget är det tidiga plugget


Av någon märklig anledning pluggar jag bäst på morgonen. 
Har suttit sedan halv sju och arbetat med min berättelse/bok. Tänkte gå in i redigeringsfasen nu, trots att jag har halva boken kvar. Men det är något som måste göras, då jag känner att jag inte kan ta mig vidare nu. 
Känns verkligen som om man är på gång nu! Jobbade ikapp i de flesta ämnena igår kväll också så det känns väldigt bra! Hoppas det går bra för er med!♥ 

En annorlunda dag

Hade som sagt friluftsdag idag. Ingen aning vad jag förväntade mig utav den här dagen, men jag är så sjukt nöjd med dagen! Tog bussen bort till skogen och började dagen med att gå 6-7km, faktiskt ganska skönt! Soligt också så det var ju ett stort plus! ^^ Efter det fick vi i uppgift att göra vår egna mat, haha alltså ja det gick väl sådär.. (dvs maten blev så gott som oätlig). Vi slutade efter lunchen och då var klockan bara runt 12 så det var gryymt! Stack ut till stugis och åt årets första glass, så hiimla mysigt- och gott! 
Nu är våren här! 

Friluftsdag

Friluftsdag idag. 
Ska iväg till skogen och promenera fram till klockan ett. Sedan slutar jag för dagen, så sjukt gött! 
Kallt för övrigt. Var 15 grader igår men idag är det minusgrader. Tror jag får pälsa på mig massa kläder så att jag inte fryser ihjäl. Hoppas ni får en fin dag underbaraste ni♥

People always say choclate makes everything better. I say friends make everything better.

 

Fotodagen 8/3-14. 
Hade sjuukt roligt igår, går knappt att beskriva! Vi träffades mitt på dagen och tog bussen ut till stugis, där vi sedan var ute och gick i mer än 4h och tog massor med foton! Satte oss även nere vid havet på stenarna och Ida lyckades- fråga mig inte hur- locka en svan till oss, och vi fick värsta fotoeuforin. Själv tog jag över 200 foton på svanen.. Dock inget ovanligt för att vara mig haha. Efter det gick vi till min stuga och gick in i skogen och tog massa foton med temat "skräck" osv. Så sjukt kul att köra med tema tycker jag! Förra gången hade vi temat "förvandling" där vi alla speglade vår egen motsats. Och igår körde vi på skräck alltså. 
Dagen igår blev otroligt lyckad, kan inte förklara den med andra ord. 
Tusen tusen tack mina finaste vänner för en otroligt fin och lyckad dag, detta får vi göra om snart!♥ 

Sunday Challenge: Happiness


Sunday Challenge är en utmaning där jag och Ebba varje söndag drar ett slumpmässigt tema som vi sedan ska tolka med hjälp av en bild vi själva tagit. Pågår i 6-12 månader. 

Vecka 10: 
Lycka. 
Ett ord med så många betydelser. 
Idag skulle jag nog vilja säga att lycka är att få umgås med de som står en närmast; vänner, familj och släktingar. Det härligaste med sina vänner är att man kan vara hur man än vill och de accepterar dig ändå- hur konstig du än är. Och alltid när jag är med mina vänner har vi sjukt roligt- detta gäller alla mina vänner. Det är en sån härlig gemenskap ^^♥ 
När det kommer till familjen är det en annan sorts gemenskap och lycka där. Lyckan som din familj framställer kan inget annat slå, just för att din familj är din familj. Vänner kommer och går, men din familj, den består♥ 
Och sedan har vi släktingarna. Vi har inte någon särskilt stor släkt, men det betyder inte att vi har mindre roligt för det! Jag tycker att det är jätteroligt att lyssna på gamla berättelser som de äldre har i minnet och tex höra hur det var att växa upp på deras tid, älskar verkligen det! Släkten ger också en gemenskap- en stark sådan. 
Lycka är att vara med de man älskar♥ 

Find the gift in the little things

Internationella kvinnodagen. 
Dagen idag kommer tillbringas ute i det underbara vädret!♥ Ska vara med mina fina vänner idag, ska bli så skönt att ses utanför skolan, var ett tag sedan nu. Himlen är underbart blå och det finns inga moln i sikte! Detta är såå underbart!♥ Nu håller vi tummarna för att vädret håller i sig hela dagen ut! :D 
Vad hittar ni på denna ljuva vårdag?♥

In progress

 

Mitt uppe i ett arbete på bilden där jag ska redigera en av mina bilder. Tipsade om pixlr.com och sedan började alla använda det, så det var lite kul haha. Älskar att sitta och leka i redigeringsprogram så det var höjdpunkten på hela veckan! ^^ Ska fixa fram nytt material till nästa vecka, sedan har jag bara lite finlir kvar! 
Om 1h ska jag iväg och käka på Subway, sedan blir det Boktjuven med några vänner! ^^♥ 
Imorgon blir det förhoppningsvis en fotodag, men vi får se. 
Händer hos er då? ^^

Månen är min bästa vän ute i rymden

Kamera: Canon EOS 1100 D, Motiv: Månen 

Life is the bad with all the good


Kamera: Canon EOS 1100 D, Citat: The day before- Lisa Schroeder, s. 299

Hallå där! 

Äntligen är datorn fixad och äntligen kan jag vara inne i mer än 10 min innan den överhettas! Lycka haha! 
Hade religionsprov idag, känns inte superbra men förhoppningsvis får jag hyfsat ändå. Inte så mycket mer jobbigt att göra i skolan den här veckan; skriva bokrecension i skolan på engelska och det är ju inget svårt då jag gör hållt på med recensioner i över två år nu, och sedan är det bara en läxa om magnetism och den är inte så stor. Har utöver skolans läxor ett annat måste, och det är att läsa ut Boktjuven innan jag ska se den på bio på fredag. Usch, två dagar.. Tror knappast jag hinner det men man får göra det bästa av det ^^♥ 

Oh juste! Har ett fotoprojekt i skolan där man ska fixa ihop en snygg bild med hjälp av redigering hit och dit. Har ni något tips på en bild ni gillat som jag lagt upp någon gång? Ni får gärna hjälpa mig!♥

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig.


Kamera: Canon EOS 1100 D, Motiv: Boken Nyckeln, Period: 2/3-14,Citat: Nyckeln, s. 367 

Äntligen är den utläst! 
Har hållt på med Nyckeln i över en månad nu. Det tär på krafterna att läsa en sådan tjock och emellertid dryg bok. Men den var faktiskt bra (gillade dock inte slutet). 

För övrigt: Har varit sjukt usel på att uppdatera er och blogga och framförallt svara på era kommentarer. Tiden har väl inte riktigt räckt till. Dessutom är det inte särskilt kul att blogga när ens dator överhettas stup i kvarten. Måste verkligen fixa till den, kanske imorgon? Får se. 
Veckorna rullar på, snart drar alla nationella igång och jag känner att jag inte alls är redo. Ska repetera engelska, religion och fysiken i veckan tänkte jag. Några av er som har nationella snart också? 

Sunday Challenge: Mars


Sunday Challenge är en utmaning där jag och Ebba varje söndag drar ett slumpmässigt tema som vi sedan ska tolka med hjälp av en bild vi själva tagit. Pågår i 6-12 månader. 

Vecka 9: 
Mars. Ja, vad betyder månaden mars för mig? 
Många tycker att mars är den jobbigaste månaden på hela året för att man måste vänta så otroligt länge på våren. Jag håller med- så har det varit alla tidigare år. Men inte detta. 
I år är tecknen på våren tidiga och redan förra månaden kastade jag min tjocka vinterjacka i en låda som nu ligger undangömd. Likaså med vinterskorna. Och förra veckan hade vi flera underbara dagar med vårsol. Satt ute och pluggade förra söndagen också, så pass varmt var det! 
Jag tror (och hoppas!) att mars månad kommer bjuda på ännu mer sol och fler vårtecken. Förra året i mitten a mars var det sviinkallt och jag minns att jag fotade istappar då. Istappar?! Inte sett det på ett tag. 
Våren är tidig iår och det är inget jag buar för!